Medlem

Som medlem i vår bostadsrättsförening finns det ett antal förmåner och ett antal förpliktelser. Ansvarsskildringen mellan medlem och förening finns i föreningens stadgar och boenderegler, se nedan.
I vår välkomstfolder, också nedan, hittar man grundläggande information om vårt område, så som sopsortering och  bredbandsutbud.

 

Sopsortering
På nedan karta över vårt område hittar man våra återvinningsstationer. Obs. tänk på dina grannar och undvik att slänga t ex glas efter kl 20.00.


Andrahandsuthyrning

För andrahandsuthyrning och renovering med större ingrepp i lägenheter måste man kontakta styrelsen med följande blanketter
Blanketten skannas sedan och skickas in till styrelsen@brfnorraguldheden.se, alternativt lämnas blanketten i brevlådan till styrelsens lokal på Raketgatan 9. Riksbyggen informerar sedan beslut till medlem.

Ombyggnad av lägenhet
Ombyggnad som innefattar ingrepp i bärande konstruktion, ändring av befintliga väggar, ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme eller vatten, rivning av väggar, installation av braskamin eller annan väsentlig förändring av lägenheten kräver tillstånd från styrelsen.
Medlem/hyresgäst som installerar egen sekundär värmekälla, så som kamin/braskassett får betala för den extra sotning som detta kräver.
Vid köp av fläkt till kök gäller kolfiberfläkt. Det är ej tillåtet att koppla fläkt till frånluftuttag.

OBS. Styrelsen har beslutat om ett temporärt uppehåll i att handlägga ansökan om väsentlig förändring i lägenhet. Det för att ta hjälp av konstruktör från CTH för att utreda bl.a. hur stabiliteten i våra hus eventuellt påverkas av rivningar av icke bärande väggar. Vi beräknar att uppehållet varar till vintern 2017-2018.

Lokaler
Våra tillgångar innefattar en föreningslokal, en övernattningslägenhet, ett gym och ett hobbyrum. Mer information står på vår sida om lokaler. Där finns även en kalender som visar lediga tider för bokningarna.

Säkerhetsdörr
Är du intresserad av att byta till en säkerhetsdörr? Nedan finns ett erbjudande från Sekor.