Utemiljö

Utegruppen drivs av föreningens medlemmar tillsammans med styrelsen. Målet är att underhålla och utveckla utemiljön i föreningen som bland annat omfattar planteringar, bänkar, pallkragar, träd, buskar och naturområden. 

Om du vill vara med och påverka utemiljön kan du utan föranmälan delta på ett av våra möten. Tid och plats för nästa möte får du enklast genom att kontakta ute@brfnorraguldheden.se. Att vara med i utegruppen är ett väldigt bra sätt att få lära känna sina grannar och ställa frågor om området till veteraner i föreningen.

Utegruppen anordnar fyra stående aktiviteter varje år, en planteringsdag och en röjdag både på våren och på hösten.

Planteringsdagen
Vi byter växter i krukorna framför varje trappuppgång två gånger om året, vår och höst. Utegruppen väljer och beställer växterna. 

På planteringsdagen, en lördag eller söndag, grupperar vi växterna efter varje trappuppgång utanför garaget vid Aikidoklubben och medlemmarna hämtar och planterar dem i krukan/krukorna vid sin trappuppgång. Skottkärra, planteringsspadar och extra jord finns tillgängligt. Tid och plats aviseras på anslagstavlan i trappuppgången i god tid.

Röjdagen
Vi har förmånen att bo på en grönskande kulle, men det växer lite väl bra på sina ställen. För att hålla våra naturområden öppna och begränsa träd, sly och buskar samlas vi två gånger om året, på en lördag eller söndag, för att röja av de områden där det växt igen. 

Föreningen har sågar, sekatörer, grensaxar och skottkärror att låna ut, men ta med arbetskläder och handskar. 

Efter någon timmes jobb bryter vi för fika med macka, bulle, te och kaffe, och fortsätter efter det i ytterligare en timme eller två.

Tid och plats aviseras på anslagstavlan i trappuppgången i god tid.

Röjdag. Bild Julie Gold

Skräpplockning
I samband med containerdag anordnar utegruppen skräpplockning i föreningen. Tid och plats står på samma lapp som datum för containern, och meddelas via en lapp i trappuppgången.

Pallkragar
Föreningen har placerat ut pallkragar på ett flertal olika platser i föreningen. Pallkragarna har varit hett eftertraktade och i skrivande stund är det kö för att få tillgång till pallkrage.

Frodiga pallkragar. Bild Julie Gold

Maila utegruppen på ute@brfnorraguldheden.se för att få tillgång till pallkrage eller ställa dig i kö om det inte finns någon pallkrage ledig.

Galleri över några av medlemmarnas pallkragar:

Website Security Test